Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei oameni au murit duminică seara în Telciu după ce un autoturism s-a izbit de un autocar. A fost activat codul roșu de intervenții

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei oameni au murit și unaltul a fost grav rănit, duminică seara, într-un accident dramatic produs pe DN 17 C între Telciu și Romuli, între un autocar și un autoturism, a anunțat ISU Bistrița-Năsăud. A fost activat codul roșu de intervenție și codul alb pentru personalul medical din SJU BN.

UPDATE Potrivit unor informații de la fața locului,  în urma coliziunii cu autocarul, autoturismul  înmatriculat în Suceava a ajuns în albia Sălăuței și a fost nevoie de tăierea plafonului pentru a ajunge la victime. Dintre cei patru ocupanți ai autoturismului, trei bărbați și o femeie doar unul, un tânăr de 20 de ani a supraviețuit. Tânărul rănit e în stare gravă. El a fost scos conștient și a fost  preluat de echipajul de terapie intensivă, potrivit Mesagerul 24. ISU Bistrița-Năsăud a confirmat că în autoturism au fost găsite trei persoane decedate cu răni incompatibile cu viața: o tânără de 21 de ani, un tânăr de 20 de ani și un bărbat de 40 de ani. O singură persoană din cei 37 de călători ai autocarului a fost ușor rănită în accident.

Potrivit unui comunicat ISU echipajele de intervenție au găsit la locul solicitării patru victime încarcerate, dintre care erau de cod negru – prezentau leziuni incompatibile cu viata ( femeie, 20 de ani, barbat 21 de ani, barbat 40 ani).

Echipajele de descarcerare au procedat, în prima faza, la extragerea pasagerului care se afla pe locul din dreapta spate, conștient și cooperant, cu multiple leziuni rezultate în urma impactului. Victima, un barbat, in vârstă de aproximativ 20 de ani – a fost preluata de echipajul de terapie intensiva mobila SMURD, stabilizata și evacuată la UPU SMURD Bistrița pentru îngrijiri medicale”  a transmis ISU BN.

Cele 37 de persoane din autocar au fost evaluate din punct de vedere medical. O persoană prezenta o plagă superficiala, a primit asistenta medicala la locul accidentului și a refuzat transportul la spital. Toți pasagerii autocarului și-au continuat deplasarea spre localitatea Sighetu Marmației cu un alt autocar pus la dispoziție compania de transport.

”Planul Roșu a fost dezactivat la ora 18.33, imediat după recunoașterea executată de primele echipaje sosite la locul accidentului care au putut gestiona situația fără resurse suplimentare.

Concomitent cu activarea Planului Roșu a fost activat și Planul Alb de Intervenție, valabil pentru personalul medical din cadrul Spitalului de Urgență Bistrița – UPU SMURD. (Aproximativ 30 de cadre medicale, medici si asistenti medicali au fost mobilizati de la domiciliu pentru sprijinirea resurselor alocate). Planul alb a fost dezactivat concomitent cu Planul Roșu, echipajele medicale de la fața locului reușind gestionarea situației ” a transmis ISU Bistrița-Năsăud” a mai informat ISU BN.

Potrivit informațiilor de la fața locului șoferul autocarului e din localitatea bistrițeană Dealul Ștefăniței. Șoferul autocarului venea de Cluj și făcea curse către Sighetul Marmației. Potrivit soferului autocarului, șoferul autoturismului ar fi intrat pe contrasens iar impactul a fost extrem de puternic, mașina fiind proiectată în albia răului.  Pasagerii autocarului ar fi fost transbordați într-un alt autocar pentru a-și continua cursa.

Mașina în care și-au pierdut viața cei trei oameni era condusă de tânărul de 20 de ani, decedat în accident, au stabilit polițiștii. Toate victimele erau din Suceava. Traficul pe DN 17 C a fost blocat timp de două ore.

Sursa foto: ISU, printscreen transmisie live Mesagerul 24

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu