Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Jandarmii scot la pensie două cățelușe superbe alături de care au patrulat ani buni. ”Pensionarele” au fost adoptate de doi jandarmi cu care au lucrat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sașa și Linda, două cățelușe de lup, rasa ciobănesc german, aflate în serviciul jandarmilor bistrițeni de ani buni au fost retrase din activitate pentru ca au împlinit 10 ani, vârsta limită pentru misiuni. Ele au fost adoptate de jandarmii care le-au îngrijit în timpul activității în serviciul public, informează un comunicat al jandarmilor bistrițeni.

Dintre cele două cățelușe vedeta era Saşa (foto copertă) cea care, spun jandarmii, nu a lipsit aproape niciodată de la întâlnirile cu copiii, de la misiunile de ordine publică sau de la ceremonialele organizate an de an de Ziua Jandarmeriei Române sau de 1 Decembrie.
Linda în schimb, deși  mai puțin cunoscută publicului larg, a fost o neîntrecută căutătoare care a participat la misiuni de salvare în mediul natural, spun jandarmii.
În timp ce Sașa a fost primită în familia celui care a îngrijit-o, plutonierul major Eugen  Stan, pentru Linda(foto1) a fost urmată procedura de atribuire cu titlu gratuit. Ea a fost adoptata tot de o familie de jandarmi, informează IJJ Bistrița-Năsăud.

O singură cățelușă a rămas în serviciul Jandarmilor bistrițeni

După pensionarea Sașei și a Lindei, în serviciul jandarmilor bistrițeni a mai rămas o singură cățelușă, Ara, care împlinește anul acesta patru ani. Ara, un ciobănesc malinois, este specializată pe patrulare-intervenție (foto2). Toți trei, atât Ara cât și cele două cățelușe retrase din activitate au fost instruite în Centrul Chinologic de la Sibiu, acolo unde sunt antrenați toți cățeii care intră în serviciul structurilor Ministerului de Interne.

 

Î

Share.

About Author

Lasă un comentariu