Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

TeraPlast a găzduit o primă etapă dintr-un concurs școlar dedicat joburilor viitorului. Prima probă a fost rezervată operatorilor CNC digital

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O primă etapă dintr-un concurs pe meserii ale viitorului organizat pentru elevii mai multor licee tehnologice a reunit la Fabrica TeraPlast din Sărățel liceeni care se întrec în abilitățile dobândite pentru meseria de operator CNC- digital, una dintre cele mai căutate meserii. TeraPlast Grup a găzduit două probe individuale, una teoretică și o alta practică pentru liceenii înscriși în Proiectul județean „Meseria Mea – un job al viitorului”, cu 4 concursuri care se vor derula în perioada ianuarie-martie 2023, comisia de evaluare  fiind alcatuită din 3 reprezentanți ai companiilor partenere în proiect. Elevii care au participat la concursul Operatorul CNC provin de la Liceul Tehnologic Grigore Moisil Bistrița și de la Liceul Tehnologic Agricol din Beclean.

”Programul este organizat de Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița, la inițiativa dnei director adjunct Doina Bogdan, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Casa Corpului Didactic a Județului Bistrița-Năsăud, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și operatori economici din județ, printre care se numără și TeraPlast”, anunță un comunicat de presă al companiei.

„Ne bucurăm să vedem interes din partea tinerilor către dezvoltarea de competențe practice, precum și spiritul de competiție și dorința de performanță. Sperăm să vedem în curând că tot mai mulți tineri își vor dori să aplice abilitățile acumulate în învățământul profesional sau dual atât în cadrul unor competiții precum aceasta, cât și în cadrul companiei TeraPlast. Ne dorim să atragem oameni curioși, pasionați de ceea ce fac și dornici să se dezvolte, pentru că acestea sunt lucrurile care se regăsesc și în echipa TeraPlast și stau la baza unei cariere de succes.” a precizat Cristina Herciug, Manager Dezvoltare Organizațională TeraPlast.

Proiectul județean este la prima ediție, este cuprins în Calendarul Activităților Educative Județene BN și presupune  pe lângă concursul pentru operatori CNC -digitali(pentru mașini cu comanda numerica) și pentru mecanic auto, sudor și lăcătuș. sPotrivit comunicatului TeraPlast concursul a fost organizat ”cu scopul de a le oferi suport elevilor în alegerea unei cariere potrivită valorilor, intereselor și abilităților lor, precum și pentru a facilita compatibilitatea între sistemul de învățământ și mediul economic local”.

„Pentru noi contează mult să știm că avem alături de noi echipa TeraPlast în acest demers. Parcursul educațional al elevilor va fi mult mai eficient dacă avem alături astfel de parteneri, deschiși și implicați direct în formarea viitorilor profesioniști. Atenția pe care compania a acordat-o concursului ne face să fim optimiști în ceea ce privește implicarea TeraPlast în proiectele educaționale viitoare. Mulțumim pentru cumsecădenie și solicitudine!”  a spus Mircea Cristian Nicula, Inspector Școlar General al ISJ Bistrița-Năsăud.

Premierea elevilor participanți la program va avea loc în 11 martie, de ziua Națională a Meseriilor, și se va desfășura la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița. În cadrul evenimentului vor fi premiați elevii care se vor clasa pe primele 3 locuri după punctajul obținut la concursuri și se vor acorda, de asemenea, și mențiuni și diplome de participare.

„Scopul proiectului este consolidarea parteneriatului Școală – Comunitate – Piața muncii, motivarea elevilor pentru meseria aleasă, pregătire pentru examenul de competențe profesionale nivel 3 și promovare în oferta școlară 2023-2024 a Lic. Tehn. Grigore Moisil Bistrița. Mulțumim companiilor bistrițene implicate în acest program și mulțumim TeraPlast pentru primul concurs din program care s-a desfășurat cu succes.” a spus Doina Bogdan, director adjunct al Liceului „Grigore Moisil” Bistrița, potrivit comunicatului TeraPlast Grup.

”TeraPlast este implicată în programul de învățământ dual care are loc la Liceul Tehnologic Grigore Moisil Bistrița, din 2020. În cadrul programului sunt în instruire până în prezent, pentru specializarea operator mașini cu comandă numerică, un număr de 33 de elevi, iar prima promoție a programului va absolvi în iunie 2023. Participanții beneficiază de bursă lunară, transport și masă pentru fiecare zi de pregătire în cadrul TeraPlast.” a mai precizat compania bistrițeană.

Share.

Lasă un comentariu