Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mamografii gratuite la Bistrița până la final de februarie, testare Papanicolau/HPV pînă la sfârșitul anului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Bistrițencele au acces gratuit la analize tip mamografie până în 24 februarie în modulul  mobil din incinta SVSU Bistrița, acolo unde municipalitatea a deschis deja un Centru Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății. Tot acolo însă în imobilul care a găzduit până anul trecut centru de vaccinări anti-Covid, Primăria Bistrița a amenajat un centru de testări gratuite Papanicolau și HPV, cu activitate, deocamdată până la finalul anului 2023.
În sediul SVSU de pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 15,  acreditat de DSP pentru activități medicale testarea gratuită este organizată în baza parteneriatului dintre Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și a Institutului Oncologic „Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, care derulează  două proiecte finanțate de Fondul Social European privind sănătatea femeilor.
Primarul Ioan Turc, cel care a inițiat de urgență un proiect de hotărâre trecut vineri prin Consiliul Local Bistrița pentru înființarea noului Centru Medical, a explicat pe facebook că acesta oferă deja servicii de evaluare a sănătății și funcționează cu un medic ginecolog, un asistent medical și un registrator, implicați deja în programele de screening, cu mamografii și testări Papanicolau și HPV gratuite.
”Acțiunile de evaluare și prevenție vor fi extinse pe parcurs, pentru ca acest centru să răspundă necesităților reale ale cetățenilor municipiului, în special ale celor din categoriile defavorizate, în privința profilaxiei diverselor patologii” a mai scris primarul Bistriței  pe facebook
Pentru mamografii, programul este oferit  până în 24 februarie, între orele 09.00 și 18.00,  în unitatea mobilă  iar testările gratuite pentru patologia colului uterin, HPV și Papanicolau, se pot face până la sfârșitul anului, în spațiul nou amenajat.
Detalii suplimentare și programări se pot obține la numărul de telefon 0756122086.
Share.

About Author

Lasă un comentariu