Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un proiect de lege care scoate jocurile de noroc în afara localitatilor, printre prioritatile PSD în actuala legislatură. Un parlamentar bistrițean e printre inițiatori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un proiect de lege care va introduce restricții mari pentru jocurile de noroc( păcănele), inclusiv scoaterea acestora în afara localităților  a fost înregistrat la Camera Deputaților pentru a fi dezbătut în actuala legislatură. Proiectul este inițiat de un grup de parlamentari PSD si a fost anunțat pe lista priorităților legislative în sesiunea care începe luni. Printre semnatarii inițiativei se numără și senatorul de Bistrița-Năsăud Ioan Deneș.

Proiectul care modifică legea jocurilor de noroc, 77/2009 stabileste că sălile de jocuri de noroc pot funcționa doar în afara oraselor sau comunelor, ”la cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București”.

În plus nu pot funcționa fără să dețină un  avizul de amplasament eliberat de Consiliul Local, iar spațiul  nu este situat la mai puțin de 300 de metri  de ”un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora”. În comunele sub 5000 de locuitori parlamentarii PSD vor sa interzică  complet acordarea autorizației de exploatere a jocurilor de noroc.

Potrivit inițiatorilor proiectul a fost propus din cauza numărului mare și în creștere de persoane care ar fi dezvoltat adicție față de jocurile de noroc.

Marcel Ciolacu ar fi anunțat sâmbătă că proiectul care introduce restrictii pentru salile de jocuri de noroc e considerat de partidul său prioritate legislativă.

USR are un proiect asemanator, depus în martie

O inițaitivă care restrictioneaza activitatea salilor de joc de noroc, depusa din martie anul acesta în Parlament de USR are mai multe prevederi asemănătoare. Astfel proiectul USR, aflat în circuitul parlamentar restrictioneaza accesul salilor de joc în comunele sub 5000 de locuitori, dar si din proximitatea scolilor. Despre acest proiect Bistrița Express a scris aici:

Proiect de lege care scoate păcănelele din localități sub 5000 de locuitori dar si din zona școlilor, depus în Parlament

Credit foto Ziar de Muscel

Share.

About Author

Lasă un comentariu