Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce firmă va construi prima parcare etajată din Bistrița, de pe strada Minulescu? Aceeași companie are contractul si pentru parcarea din strada Vasile Lupu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Municipalitatea a semnat zilele trecute cu o firmă de construcții din Bistrița contractul pentru ridicarea primei parcari publice etajate cu circa 90 de locuri în strada Ion Minulescu cu intrare de pe CR Vivu, a anunțat primarul Bistriței, Ioan Turc. Practic contractul atribuit prin licitație demarată la finalul lunii mai, presupune proiectare, asistență tehnică și executarea lucrărilor. 

Potrivit informațiilor Bistrița Express, municipalitatea a semnat contractul pentru parcarea cu două niveluri din Minulescu cu  Record SRL din Bistrița, firma care a realizat printre altele sediul Direcției pentru Protecția Copilului, dar si de dată mai recentă bazinul de înot acoperit din Livezile. Record SRL va realiza și parcarea, tot cu două nivele, de pe strada Vasile Lupu, un proiect asemănător, a confirmat pentru Bistrița Express, Cristian Șirlincan managerul de la Record srl, firma care a câștigat recent și proiectarea precum si execuția acestui obiectiv.

Executantul are ca termen pentru contract 6 luni, dintre care 2 luni pentru proiectare și 4 pentru execuție.

Noua parcare din strada Minulescu, care va fi disponibilă atât pentru locatarii zonei cat si pentru public va fi construită pe locul actualei parcări cu 43 de locuri,  dar va avea aproape 90 de locuri, cu demisol si parter, două stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar constructorul va trebui sa amenajeze si spațiile verzi aferente. Valoarea investiției este de 5,73 milioane de lei cu tot cu TVA.

”Proiectul pe care îl avem în vedere presupune amenajarea unei parcări etajate în regim demisol + parter, oferind un număr de 90 de locuri de parcare inclusiv pentru persoane cu dizabilități, stații de încărcare vehicule electrice, spații verzi și mobilier urban, totul într-un concept estetic și funcțional modern”, explica primarul Ioan Turc la începutul anului.

Fișa tehnică a proiectului

Potrivit caietului de sarcini,  un număr de 41 locuri de parcare vor fi construite la demisol, dintre care 2 locuri de parcare sunt destinate persoanelor cu dezabilitati, iar 47 locuri de parcare vor fi facute la parter, din care 2 l sunt destinate persoanelor cu dezabilitati. Accesul auto pe verticala se va realiza pe rampele amenajate, accesul pietonal pe scari sau pe zona marcata pe rampa pentru accesul pietonilor.

Municipalitatea mai are și proiecte contracte similare  pentru o parcare pe str. Năsăudului, aflată încă în procedură de licitație.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu