Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ziua fără avocați a redus turația în instanțele din Bistrița-Năsăud. Sălile au fost mai mult goale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Protestul avocaților a adus săli de judecată mai mult goale în instanțele din Bistrița-Năsăud și justiție cu turația redusă miercuri, 4 octombrie. A fost ”ziua fără avocați” în județ și în toată țara, o formă de protest la care au recurs barourile pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor de care se lovesc avocații și nu numai ei, dar care s-au cronicizat.

Practic cu excepția urgențelor, a ordonanțelor președențiale, si altor situații excepționale avocații nu si-au asistat miercuri clienții nici în instanțe și nici în fața organelor judiciare. ”cea mai mare parte a magistraților a înțeles situația, au fost informați oficial de altfel din timp că nu vor se vor prezenta avocații la cauze și nu ni s-au semnalat că ar fi existat probleme. nu am avut reclamații”  a explicat pentru Bistrița Express decanul Baroului Bistrița-Năsăud, Alin Moruțan. Avocații au fost îndrumați să ceară amânări ale cauzelor de astăzi  în baza adeverințelor date de Barou și a deciziei comisiei UNBR. ” A fost gol în săli astăzi, în ceae ce privește și nici justițiabili n-am prea văzut” a spus Moruțan.

Nici la Cluj avocații nu s-au prezentatîn instanțe decât pentru cauzele de urgență: ” Bătea vântul și la Cluj, avocații au respectat hotărârea Barourilor ” a spus pentru Bistrița Express avocatul bistrițean George Gaftone, care avea o cauză urgentă la Curtea de Apel.

Ziua fără avocați s-a dorit să fie un semnal de alarmă față de ” problemele actuale din justiție care reprezintă chestiuni de interes public ce necesită dialogul la aceeași masă a reprezentanților celor trei puteri în stat, precum și a partenerilor indispensabili ai justiției, pentru stabilirea unui dialog onest inter-instituțional între toți actorii implicați în înfăptuirea justiției, în sprijinul destinatarului actului de justiție, care este cetățeanul.” au transmis în comunicatul de presă conducerea Baroului Bistrița-Năsăud.

Pe același subiect:

Cum va arăta ”ziua fără avocați”, forma de protest pe care o adoptă Barourile din toata țara față de ”atitudini sistemice” în care sunt vizați apărătorii. A dat detalii la Bistrița seful Uniunii Barourilor

Share.

About Author

Lasă un comentariu