Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Aplicația E-factura pentru firmele mici, așa numita e-minimal va fi disponibilă de miercuri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De miercuri, 6 martie firmele mici vor putea accesa sistemul e-factură simplificat, așa numitul e-factură minimal, a anunțat Marcel Boloș, ministrul finanțelor.

Ministrul a declarat ieri pe culoarele parlamentului, acolo unde se dezbătea moțiunea simplă împotriva sa că  luni s-au făcut ultimele teste pe aplicaţia simplificată pentru firmele mici care nu au un volum mare de facturi și că noua aplicație va fi accesibilă de miercuri

(…)inseamnă că am simplificat-o la maxim. Ca să aveţi o imagine asupra a ceea ce înseamnă simplificarea – am redus numărul de câmpuri de la 160 la 50, astfel încât contribuabili mici să poată să folosească e-Factura şi să fie mult mai prietenoasă sau pot să folosească astfel încât astăzi cele 50 de milioane de facturi cu o valoare de peste 550 de miliarde de lei să deservească statul român în colectarea impozitelor şi taxelor“, a mai spus Marcel Boloş.

Potrivit Profit.ro aplicația e-factură minimal a fost ajustată  pentru a include automat ghidaje (ex.codul tipului facturii este prestabilit la 380, codul monedei este exclusiv RON) și bife pentru a afișa elementele de identificare obligatorii în funcție de categoria de plătitor de TVA sau NU a contribuabilului.

Sistemul E-factură este obligatoriu pe tot teritoriul României din 1 ianuarie, însă amenzile pentru neînregistarrea facturilor în termen de 5 zile este valabil abia după 31 martie. Potrivit unei clarificari transmise de ANAF nu vor exista amenzi pentru neînregistrarea în sisteul e factură a  facturilor din perioada 1 ianuarie-31 martie anul curent

Share.

About Author

Lasă un comentariu