Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A fost grevă de avertisment doua ore la Poșta Română și în BN. Când ar putea declanșa greva generală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
O mare parte din cei 300 de angajați ai Poștei Române din Bistrița-Năsăud au fost în grevă de avertisment miercuri dimineața între orele 8 și 10, iar dacă revendicările lor, majoritatea de ordin salarial nu vor fi rezolvate, greva generală care ar putea fi declanșată la finalul lunii martie ar putea bloca inclusiv acordarea pensiilor pentru milioane de români.
Odată cu greva de avertisment sute de angajați din toată țara au protestat în fața sediilor Poștei din toata țara. Liderii de sindicat asistați de BNS, centrala sindicală la care sunt afiliați avertizează că o grevă generală ar duce la un blocaj național:
Facem precizarea că, dacă se va ajunge în situaţia declarării grevei generale în cadrul Companiei Poşta Română, aproape jumătate din populaţia României va avea de suferit, ţinând cont de obiectul de activitate al Poştei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui ajutoarele sociale şi alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situaţii de subzistenţă şi nu în ultimul rând ţinând cont că Poşta Română distribuie toate citaţiile şi convocările de ordin procedural ale instanţelor de judecată, problema de disfuncţionalitate va fi una majoră”, a declarat vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical pe probleme juridice şi relaţii de muncă, Mircea Burlacu. 
Conform acestuia, mai bine de două treimi dintre angajaţii Poştei Române primesc salariul minim pe economie. Solicitarile  în cadrul negocierilor cu angajatorul  presupun o creştere salarială de 400 de lei net şi o creştere între 5 şi 10% a sporurilor de loialitate pentru angajați.
Bistrițenii de la protest : ” nicio solicitare de până acum nu a fost rezolvată favorabil”
Liderul sindical al SNLPR Bistrița-Năsăud, Horia Moruțan a explicat astăzi de ce protestează el și colegii săi dar și cât de mare e determinarae de a continua până la greva generală dacă lucrurile nu se rezolvă favorabil. ”Dacă până la sfârșitul lunii nu se vor soluționa revendicările pe care le avem, se va declanșa greva.  Revendicările pe care noi le-am ridicat companiei sau mai bine zis, de unde a plecat această problemă deosebit de stringentă la noi, este faptul că nu s-a încheiat contractul colectiv de muncă care a expirat. După o lună și jumătate de negocieri, nu am ajuns la niciun acord. Nicio solicitare din partea noastră nu a fost rezolvată în mod favorabil pentru noi ” a declarat Horia Moruțan, citat de Răsunetul.  Greva generală e programată pentru 29 martie.
Foto Rasunetul
Share.

About Author

Lasă un comentariu