Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Viceprimarul PNL din Teaca, Florin Oltean a trecut la PSD și candidează la primărie pentru social-democrați în locul actualului primar care s-a retras. Cum comenteaza plecarea viceprimarul?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Probleme pentru liberali în Teaca, acolo unde viceprimarul PNL, Florin Oltean, președinte al organizației locale, a bătut palma cu PSD, partid din partea căruia va candida la primărie în 9 iunie. Bistrița Express a aflat că în cursul zilei de astăzi PSD i-a și validat candidatura, după ce primarul în funcție, cu 4 mandate în spate, Damian Muntean Iustian, a anunțat public că nu mai candidează, din motive personale.

Decizia primarului PSD de a nu mai candida era cunoscută de câteva săptămâni liderilor PSD care căutau un candidat cu șanse de câștig pentru a nu pierde Teaca.

Contactat telefonic de Bistrița Express, viceprimarul Florin Oltean spune că motivația de a candida pentru PSD și nu pentru PNL așa cum se știa până acum cu câteva zile ar fi fost legată de rațiuni administrative: șansele să aducă pe viitor resurse pentru comunitate ar fi mai mari dacă ar candida din partea PSD: ” motivația mea este cât se poate de administrativă, eu nu sunt politician de carieră, fac administrație (…) eu consider că pe termen mediu șansele pentru a ajuta comunitatea din care fac parte sunt mai mari daca am sprijinul PSD, decât al PNL” . Florin Oltean a mai spus și că deși ar fi avut o relație foarte buna cu deputații partidului  a simțit ca n-ar mai putea continua în partid pentru că n-ar fi simțit sprijin la nivelul vârfului organizației ”m-am simțit că aș fi pe persoană fizică ”.

Plecat deja la PSD, unde spune că va reorganiza organizația Teaca, Florin Oltean crede că fostul său partid, PNL ar avea nevoie de o schimbare de la centru până în teritoriu: ”de la centru până la județe trebuie schimbat ceva, nu la nivelul organizațiilor locale, la nivelul primarilor ei știu ce au de făcut”. El recunoaște că gestul său l-ar putea lăsa fără votul unora din apropiații săi din Teaca, care vor considera că i-a trădat, însă spune că-și asumă consecințele.

Mesajul primarului în funcție

Pe de altă parte primarul în funcție, Damian Iustian Muntean a postat pe facebook mesajul public în care a renunțat la candidatură, alături de o trecere în revista a rezultatelor mandatului: ”țin să vă anunț ca din motive personale nu voi mai candida la funcția de primar. Ca un exercițiu de imagine, vă invit să facem o comparație între Teaca 2008 și Teaca 2024 (…) Sunt mulțumit și împlinit în suflet ca am reușit împreună cu dumneavoastră să aducem comuna Teaca la un standard ridicat de confort și civilizație. Sunt multe proiecte în derulare, pe care sper ca viitoarea conducere a Primăriei să le pună în aplicare. Mai jos aveți atașat tot ce s-a realizat în comuna Teaca în ultimii 16 ani”

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu