Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deșeurile produc bani: ce sume transferă ADI Deșeuri după valorificarea reciclabilelor din 2023?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deșeurile reciclabile din 2023 vor aduce în conturile primăriile din Bistrița-Năsăud o sumă frumușică:   2.480.000 lei, bani proveniți din valorificarea acestora de ADI Deșeuri. În doar trei ani, suma virată primăriilor din valorificarea deșeurilor regenerabile depășește 6,2 milioane de lei, informează Cristian Niculae, managerul ADI Deșeuri. Primăriile sunt obligate, conform legii să folosească banii intrați în buget din reciclare tot pentru nevoi legate de mediu, salubritate, alte nevoi conexe acestora.
Deșeurile, dacă sunt gestionate corect, pot deveni resurse economice  importante. Este una din cele mai importante premise de la care am pornit în 2021, când am început activitatea mea la ADI Deșeuri
Bistrița-Năsăud” a precizat într-o postare Cristian Niculae.

El spune și că banii adunați din reciclare deșeurilor a crescut constant din 2021 încoace: ”Ne bucurăm că am reușit să creștem aceste sume în fiecare an! Măsurile pe care le-am implementatat  cu sprijinul autorităților publice locale, dar și implicarea mai bună a bistrițenilor în colectarea selectivă din ultimii trei ani, au avut ca efect obținerea unei sume considerabile din activitatea de valorificare a deșeurilor – 6.200.000 lei din 2021 până în 2023.
Toți acești bani se întorc în comunitățile județului nostru și vor fi un plus la bugetele locale” a precizat managerul ADI Deșeuri.

Niculae spune că au avut contat semnificativ în creșterea valorificării : monitorizarea în permanență a activității celor doi operatori de salubritate. derularea în permanență a campaniilor consistente de informare și conștientizare, dar și colectarea de la poarta casei pe 4 fracții de deșeuri și nu în ultimă instanță crearea Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.
Achiziția de pubele verzi și galbene în 2023 și de pubele albastre în 2024 vor creste gradul de colectare selectivă, este convins șeful ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud

ADI Deșeuri anunță că banii din reciclare care se întorc către administrațiile locale depășesc 2 milioane de lei

Share.

About Author

Lasă un comentariu