Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce spune Cătălin Bota, primarul din Sângeorz Băi, despre relația cu cumnatul său, fostul primar, după ce Ogâgău l-a susținut la alegeri pe contracandidatul său?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Situație de can-can în campania pentru alegerile din 9 iunie la Sângeorz Băi, acolo unde fostul primar Traian Ogâgău, aflat în imposibilitatea juridică de a mai candida, l-a sprijinit public pe candidatul PSD și nu pe cumnatul său, primarul interimar Cătălin Bota, cel pe care chiar Ogâgău l-a impus în locul său când a fost obligat să părăsească Primăria în 2021.

Cătălin Bota a asigura interimatul funcției mai bine de trei ani, iar în urma alegerilor din 9 iunie 2024 a ajuns primar ales cu o majoritate zdrobitoare de peste 54%, chiar și fără susținerea cumnatului Ogâgău, considerat multă vreme preferatul sângeorzenilor, care l-au ales în două rânduri: în 2016, dar și în 2020. Întrebat într-o conferință de presă a PNL  de reporterul Bistrița Express care este relația cu cumnatul său după ce acesta nu l-a mai susținut la alegeri, Bota a răspuns că n-au mai vorbit despre acest subiect după alegeri, însă a recunoscut că din punct de vedere familial și uman a fost o situație neobișnuită, dar previzibilă după comportamentul lui Traian Ogâgău,

”N-am avut o discuție deschisă după alegeri, o să păstrăm relația de cumnat (!) iar pe parte administrativă o sa fiu aceeași persoană… poate că n-am răspuns de la început anumitor cutume, care însemna să fiu mai controlabil,”  a raspuns Bota cu trimitere la așteptările fostului primar, cumnatul său. ”Acesti trei ani de zile m-au ajutat foarte mult: știu ce înseamnă actul administrativ și ce implică, a mai spus Bota.

Cătălin Bota a fost întrebat de ziariști și dacă a avut vreo discuție cu Traian Ogâgău înainte ca acesta sa facă anunțul legat de susținerea contracandidatului său: ”Eu am avut o discuție cu Traian, presimțeam că vrea să facă pasul ăsta către PSD. Eu i-am spus: e alegerea ta, așa cum i-am spus și atunci : ”tu ești mai independent decât toți” …nu m-a deranjat faptul, (a fost deranjant) mai mult pe partea umană, partea de familie, însă din punct de vedere politic , nu m-a deranjat absolut deloc, pentru că stiam și presimțeam, un pic. Să știți că în zona noastră, zona de munte, oamenii înțeleg cât înțeleg politica, dar atunci când intervine acea latura umană, partea familiala, politica e dată la o parte” a mai spus primarul interimar timp de 3 ani, alșes acum cu acte în regulă.

Consilierii locali din echipa lui Ogâgău l-au susținut pe cumnat

Întrebați-l pe Traian de ce a facut-o. noi nu-l înțelegem, el trebuie sa se înțeleaga pe sine.” a replicat deputatul Robert Sighiartau la insistențele jurnaliștilor.

Cătălin Bota a mai spus și că echipa lui Traian Ogâgau, inclusiv consilierii locali au mers alături de el și de PNL și nu l-au urmat către PSD:  În organizatia locala PNL am oameni foarte buni care au facut parte din echipa fostului primar  si totusi nu au facut pasul sa meargă alături de Traian, poate e mai bune sa-l intrebați  pe el de ce l-a susținut pe contracandidatul de la PSD” a mai spus Buta.

PNL are nu doar funcția de primar în Sângeorz Băi, ci și majoritatea în Consiliul Local al orasului, ceea ce-i va permite să-și impună un viceprimar liberal.

Traian Ogâgău și-a pierdut funcția de primar la câteva luni după alegerea sa din 2020, din cauza unei condamnari cu suspendare pentru refuzul de recoltare a probelor biologice după ce a fost oprit de poliție. Pierderea mandatului a venit la pachet cu interdicția de a candida timp de trei ani, iar comasarea alegerilor l-a prins cu interdictia civilă încă în vigoare. Înainte de ordinul prefectului de eliberare din funcție Traian Ogâgău, s-a luptat să-l impună viceprimar (Primaria nu avea viceprimar) pe cumnatul său, Cătălin Bota, care era atunci consilier local PNL, pentru ca acesta să preia interimatul, în condițiile în care a avut parte de o opoziție puternica inclusiv in partid.

Cătălin Bota(PNL)  a obținut la alegerile din 9 iunie 54.04% din voturi, respectiv 2340 de voturi, in timp ce candidatul său de la PSD, Ionel Cristian Pop, peste 27%, candidatul PMP, Ioan Niculai Pantilimon (13,93%) și Traian Jarda (AUR), 4.3%

Mai multe informații citiți aici:

Traian Ogâgău anunță că are urmaș la Primăria din Sângeorz: ”a ieșit fum alb la Consiliul Local”. CL-ul s-a întrunit duminică și a ales interimarul

Primarul Traian Ogâgău se pregătește de exit în așteptarea rezultatului contestației în instanță. Ce le-a cerut consilierilor PNL

Share.

About Author

Lasă un comentariu