Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE Locatarii din 12 blocuri sunt afectați de avaria generală a conductei de apă de pe Sucevei. Cât ar putea dura reabilitarea?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Avariile în lanț a conductelor de apă din Bistrița, strada Sucevei, care au început în urmă cu câteva zile, afectează locatarii din 12 blocuri. După ce lucrarile de reparații punctuale au esuat zile la rând  Aquabis a decis că vechea conductă, care alimentează zona de peste 40 de ani, trebuie înlocuită cu o alta și a demarat lucrările, fără să mai aștepte finanțarea din banii europeni printr-un proiect POIM (programul de infrastructură Mare) acolo unde fusese inclusă și rețeaua din Sucevei. În paralel cu noua conductă ale cărei lucrări au demarat în 11 mai, personalul de interventie cârpesc avariile de pe vechea conductă.

Directorul Aquabis, Ioan Șandru a explicat pentru Bistrita Express că Aquabis a luat această decizie  din cauza severității avariei: ” era programată sa se facă prin POIM, dar conducta veche din 1974 nu a rezistat si am trecut la reabilitarea generală din fonduri proprii.” Șandru spune si ca reparatiile si interventiile altor furnizori de utilitati, inclusiv a celor de la gaz, ar fi contribuit la vulnerabilizarea conductei, care necesita acum intervenții radicale. Cu totul conectarea noii conducte ar dura 10 zile, estimează directorul Aquabis.

Sunt afectate 12 blocuri, pentru care Aquabis  furnizează apă deocamdata din vechea conductă.Joi erau fără apă  patru blocuri din doisprezece racordate la conducta cu avarii, însă vineri , 13 mai, problemele au reaparut ir Aquabis a venit cu un nou comunicat :

Anunțăm sistarea apei potabile pe strada Sucevei și străzile adiacente, astăzi – 13 Mai 2022 începând cu ora .08:00. pe fondul apariției unei noi avarii pe vechea rețea de distribuție. Reluarea furnizării apei se va face după remedierea defecțiunii.  Vă rugăm să regăsiți mai jos mai multe detalii legate de motivul sistării:
       Așa cum am anunțat zilele trecute, în data de 11 mai 2022 am început execuția lucrării de reabilitare a străzii Sucevei prin introducerea unei conducte noi de furnizare a apei potabile. Pentru a putea furniza locatarilor din zonă apă potabilă pe parcursul executării lucrărilor, am luat decizia de a lucra concomitent la ambele conducte: pe de o parte la remedierea eventualelor avarii care apar pe conducta veche de pe care imobilele vor fi alimentate cu apă și, în paralel, la integrarea noii conducte. În aceste conditii, dacă apar noi avarii pe rețeaua veche de distributie a apei, până la finalizarea lucrarilor de reabilitare, vom fi nevoiți să recurgem la sistarea temporară a apei. În tot acest timp, cisterna cu apa potabilă va sta la dispoziția locatarilor.”   

Credit  foto bunaziua brasov

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu