Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Angajații Primăriei au sistem de pontaj electronic ca în marile companii private. USR precizează că e inițiatorul propunerii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Angajații municipalității folosesc din prima zi a anului 2023 sistem de pontaj electronic la intrarea și ieșirea din clădirile Primăriei Bistrița, pe model corporatist. USR Bistrița reamintește într-un comunicat de presă că inițiativa adoptării noului sistem de pontare, care a luat locul condicii de prezență,  le aparține.

Propunerea USR de a adopta mijloacele electronice pentru monitorizarea prezenței angajaților municipalității datează încă din 2020,  data de la care consilierii partidul au revenit periodic cu solicitarea, precizează un comunicat de presă.  ”Anul trecut au fost în sfârșit alocate în Bugetul Municipiului Bistrița sumele necesare pentru implementarea unui asemenea sistem de monitorizare a intrărilor și ieșirilor angajaților din primărie și iată că începând de anul acesta, terminalii de pontaj electronic au fost deja instalați în cadrul clădirii principale ale Primăriei Bistrița, urmând a fi extinsă implementarea și în celelalte clădiri” au transmis USR-iștii care precizează că asemenea sisteme de pontaj sunt folosite cu succes de firmele private cu mulți angajați dar și de către administrațiile publice din statele europene și  că s-au dovedit a fi extrem de eficiente în monitorizarea prezenței personalului la locul de muncă.

”De la început am militat pentru transparență și digitalizare. Considerăm că acest sistem este un pas în față pentru instituția Primăriei Bistrița în ceea ce privește transparența și controlul activității angajaților cât și digitalizarea și eficientizarea activității desfășurate în cadrul Primăriei Bistrița.” precizează comunicatul de presă al USR Bistrița.

Confirmarea oficială a introducerii sistemului de cartele digitale a venit acum un an. în ianuarie 2022 primarul Ioan Turc i-a răspuns favorabil interpelării venite din partea consilierului USR Nicolae Pavelean, confirmându-i că sistemul de pontaj electronic a angajaților municipalității este parte din procesul de digitalizare.

”Domnule primar, aș vrea să știu dacă luați în considerare propunerea pe care USR a făcut-o în ceea ce privește implementarea sistemului electronic de pontaj în Primăria Bistrița și în instituțiile subordonate. Noi considerăm că ar fi o investiție minimă, care poate să aducă o salvare de resurse și de timp, dar și date mult mai exacte referitoare la angajații Primăriei municipiului Bistrița”, a spus la vremea respectivă consilierul Nicolae Pavelean, iar primarul a răspuns: ”Pontajul electronic este parte a procesului de digitalizare a Primăriei. Răspunsul este unul afirmativ. Vom avea pontaj electronic, sunt absolut de acord că este necesar. Nici nu are rost să intrăm în foarte multe amănunte. Toată lumea înțelege că am putea monitoriza mai bine, am putea eficientiza activitatea angajaților noștri. De aceea, pontajul electronic se află pe lista noastră de priorități”, a spus primarul Ioan Turc.

Share.

About Author

Lasă un comentariu