Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Legea care scoate sălile de jocuri de noroc la periferia localităților și introduce multe alte restricții a trecut deja de Senat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proiectul legislativ care introduce restricții serioase pentru funcționarea sălilor de jocuri de noroc a fost adoptat de Senat în prima zi a sesiunii parlamentare. Proiectul care a fost anunțat chiar de Marcel Ciolacu printre prioritățile legislative ale partidului său cu câteva zile înainte de începerea sesiunii parlamentare a trecut totuși de Senat fără să aibă susținerea pe hartie a Guvernului condus de același Ciolacu.

Proiectul care printre altele trimite sălile jocurilor de noroc la periferia localităților,  le scoate cu totul din comunele sub 5000 de locuitori si limiteaza sever numarul lor în funcție de numarul de populație, trebuie sa treaca de Camera Deputaților și sa fie promulgat pentru a deveni lege.

Senatorul Ioan Deneș,cel care a semnat încă din aprilie propunere legislativă  este pe lista inițiatorilor care numără zeci de parlamentari de la PSD.

Potrivit proiectului legislativ de care Bistrița Express a mai scris aici salile de jocuri de noroc bvor trebui amplasate la o distanță de maximum 50 de metri de limita localității: ”spaţiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti”

În localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori nu se poate acorda autorizație de exploatare a jocurilor de noroc, ceea ce înseamnă că după adoptare  sălile de jocuri de noroc vor disparea din comunele care au sub 5.000 de locuitori.

”Pentru protejarea jucătorilor de riscul de dependenţă şi pierderi financiare semnificative asociate jocurilor de noroc, numărul maxim de mijloace pentru jocurile de tip slot-machine aflate într-o locaţie şi exploatate de acelaşi operator economic se reduce de la 75 la 20” mai precizează proiectul, care are însă aviz negativ de la Guvern, pe motiv ca ar aduce pierderi bugetului care se confrunta cu deficit bugetar. Avizul negativ are trecut la semnatura numele premierului Marcel Ciolacu, același care în urma cu cateva zile, în calitate de presedinte de partid declara ca proiectule  prioritate legislativa pentru PSD.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu