Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Prefectul Frenț cere suplimentarea de urgență a stocurilor de antiderapant. După apel a mai venit sare pentru două zile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: 300 de tone de sare , via Regia Națională a Sării ajung în județ sau sunt pe drum către depozitele secției Bistrița-Năsăud a Drumurilor Naționale, după ce într-o ședință a comitetului județean pentru situații de urgență de astăzi s-a cerut de urgență material antiderapant.

Cantitatea ajunge pentru intervenții pe drumurile județene în caz de ninsoare timp de 2 zile  

Știrea inițială: Prefectul  Ovidiu Frenţ, a cerut luni într-o ședință de comitet județean pentru situații de urgență suplimentarea imediată a stocurilor de material antiderapant, după ce Secția de Drumuri Naționale Bistrița a rămas cu o cantitate sub 200 de tone de antiderapant.

Situația stocurilor de sare, dar și nisip și clorură de calciu necesare dezăpezirii este una delicată devreme ce cantitatea din depozite ajunge practic doar pentru o zi în care ar ninge continuu.

Astfel potrivit informării postate pe pagina de facebook a instituției sarea disponibilă este sub 170 de tone: În acest moment, stocurile de materiale antiderapante de care dispune Secţia Drumuri Naţionale Bistriţa sunt: sare – 170,20 tone, nisip – 17,58 tone, clorură de calciu – 11 tone, iar prefectul judeţului a cerut de urgenţă să fie făcută suplimentarea stocurilor, cu cât material antiderapant este nevoie pentru ca pe drumurile din judeţ să se poată circula în condiţii cât mai bune, având în vedere starea vremii”, a precizat instituţia prefectului în postarea făcută.

S-a reluat aprovizionarea

Ce există în depozite ar ajunge pentru 24 de ore în condițiile în care o cantitate echivalentă s-a consumat doar în ultimele  ore pe drumurile din județ: ” În ultimele 24 de ore, în condiţii de ninsoare abundentă, pe drumurile naţionale din judeţ s-a intervenit cu 160 de tone de material antiderapant şi 34 de utilaje, iar pe drumurile judeţene au fost împrăştiate 670 tone şi s-a acţionat cu 46 de utilaje.”  precizează aceeași sursă.

Și directorul secției Bistrița-Năsăud a Drumurilor Naționale, Alexandru Slavita a confirmat că pentru o zi cu ninsoare continuă se consumă cam 150 tone de antiderapant, altfel spus o cantitate cam cât mai e în depozite. Directorul Slavita a explicat pentru Bistrița Express că s-a reluat aprovizionarea cu sare și că apelul ar fi avut efect: ” au început să vină transporturi de sare de la Regia Națională a Sării, si acum nu ninge, suntem cu carosabilul la negru în tot judetul. Începe să ajungă sare. deci vom avea material de lucru” a mai spus Slavita

 Potrivit Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud la această oră “nu sunt probleme deosebite, dar se circulă în condiţii de iarnă, în special în zonele de munte”.

În perioada 21 – 22 ianuarie vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, cerul va fi temporar noros şi pe arii relativ extinse, îndeosebi în cursul nopţii, va ninge, prognozează ANMH.

Share.

About Author

Lasă un comentariu