Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Protestatarii de la Bistrița cer demisii și retragerea semnăturilor date de liderii bistrițeni ai PSD pe documentul de susținere a lui Liviu Dragnea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cele câteva zeci de bistrițeni care au participat duminică pentru a 4 a zi consecutiv la protestele organizate împotriva modificărilor precipitate a Codului de Procedură Penală, dar și a abuzurilor actualei guvernări au adoptat și un  document în patru puncte, citit public, intitulat Declarația de la Bistrița. 

Prima solicitarea a protestatarilor de la Bistrița este demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, iar argumentul principal este ultima sentință de condamnare: ”Un condamnat penal nu poate rămâne într-o funcție publică de cel mai înalt rang a Statului român”.

În al doilea rând prostatarii nu mai vor s-o vadă pe Viorica Dăncilă premier al României: ”Cerem demisia Guvernului Dăncilă pentru că nu putem accepta să fim conduși de o mână de incompetenți, agramați și analfabeți, care nu se preocupă de interesele țării ci acționează numai pentru a-și salva stăpânul de la pedeapsa meritată.”

Un al treilea punct al declarații de la Bistrița vizează intenția anunțată de lideri PSD de a da o nouă ordonanță 13, mult mai complexă. ”Nu acceptăm ca legile justiției să fie adoptate prin Ordonanță de Urgență. Cerem desființarea „Comisiei Iordache” și preluarea de către comisiile juridice ale celor două camere a modificărilor legilor justiției, a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, pe baza unor dezbateri serioase, ținând cont de opiniile Consiliului Superior al Magistraturii, ale Înaltei Curți de Casație și Justiție precum și ale asociațiilor magistraților”se precizează în declarație.

Protestatarii le cer de asemenea  liderilor PSD Bistrița Nasaud să-și retragă semnăturile de pe declarația de siusținere a lui Dragnea după ce acesta a fost condamnat la închisoare cu executare: ”La urmă, dar nu în cele din urmă, solicităm liderilor PSD Bistrița-Năsăud Doina Pană, vicepreședinte PSD pentru Regiunea de Nord-Vest, și Radu Moldovan, președinte PSD Bistrița-Năsăud, să-și retragă semnătura de pe declarația de susținere a lui Liviu Dragnea. Prin semnătura lor au făcut de rușine o comunitate întreagă” cer semnatarii în cadrul Declarației de la Bistrița.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu