Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un copil infectat cu Covid 19 internat în Spitalul Județean Bistrița-Năsăud s-a vindecat. Alti doi pacienți din SJU nu mai au virusul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei pacienți ai Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, infectați cu coronavirus s-au făcut bine, a anunțat managerul SJU, Gabriel Lazany. Printre vindecați se numără un băiețel de 13 luni, nepotul femeii de 52 de ani din Salva, M.L, cea care infectat mai mulți membri de familie și personal medical din Năsăud și Bistrița, după ce a luat virusul de la o femeie din Borșa revenită din Italia.

Alături de micuțul pacient, alți doi pacienti ai Spitalului Județean-secția de infecțioase, un bărbat și o femeie de 52 de ani au fost declarați vindecați și părăsesc spitalul după ce au trecut cu bine de două rânduri de teste făcute la 24 de ore unul de celălalt. ”Au făcut fiecare câte două teste, la 24 de ore minim unul de celălalt, dacă sunt ambele negative atunci sunt vindecați și vor fi externați” a explicat Gabriel Lazany.

În Spitalul Județean de Urgență sunt în prezent 25 de pacienți internați cu Covid 19 la infectioase, unul se află în corpul central, în secția special amenajată pentru pacienții cu coronavirus de la etajul 4, iar ceilalți la Secția de Infecțioase de pe strada Alba Iulia.   În total în spital mai sunt 54 de suspecți care au fost testați și așteaptă rezultatul, dintre către care doi sunt internați la Terapie Intensivă.

Celor trei vindecați din Bistrița li se mai adaugă o pacientă de 32 de ani, tot din județ,  care s-a făcut bine în Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, potrivit informațiilor publicate de presa locală clujeană având ca sursă prefectul județului Cluj.

Potrivit informațiilor date publicității de Instituția Prefectului BN în județ sunt la această oră 42 de pacienți confirmați cu Covid 19. Numărul persoanelor aflate în carantină a ajuns la 470 persoane, iar  în autoizolare la domiciliu sunt 1473 de persoane.

Share.

About Author

Lasă un comentariu