Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: ”Orașele noastre au nevoie de strategii economice care să le pună în valoare atuurile. Ce spune de dezvoltarea Năsăudului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul prefect Stelian Dolha, candidatul PNL-USR-PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean spune că județul are nevoie de o viziune economică de dezvoltare care sa includă și celelalte orase din judet, dar si comunele si de strategii în care sa fie angrenați inclusiv reprezentanții mediului de afaceri cu care trebuie păstrat un permanent dialog.

După o vizită la Năsăud la fabrica recent deschisă a unei companii de top din industria textilă, Dolha vorbește despre un model de atragere a investitorilor și de strategiile care ar trebui puse la bătaie:

Am vizitat recent alături de o echipă liberală, printre care Dorin Vlașin, candidatul nostru la primărie și deputatul Robert Sighiartău una dintre fabricile de produse textile din Năsăud, oraș care concentrează cel mai mare număr de firme din industria textilă a județului Bistrița-Năsăud.

La unitatea din Năsăud a companiei belgiene Deslee Clama Solution,   producător mondial de saltele, cu fabrici răspândite pe 4 continente, am stat de vorbă cu angajații dar și cu managementul local. Compania belgiană si-a deschis fabrică în Năsăud tocmai pentru că a găsit aici forță de munca pregătită în industria textilă și angajați disponibili. Au 180 de salariați și fac în continuare angajări pentru că vor să atragă anul acesta încă aproape 100 de angajați la Năsăud.

Ne-au transmis că măsurile guvernului PNL, inclusiv cele pentru protejarea locurilor de muncă au fost în gură de oxigen în această perioadă complicată care îi ajută să protejeze job-urile existente și să creeze aceste noi locuri de muncă  . Acest model în care companii românești sau europene se extind în orasele si comunele noastre pentru că găsesc forță calificată de muncă, așa cum este pentru Nasaud industria textilă, poate fi pus cu totul altfel în valoare atunci când o administrație liberală în județ și în oras va face echipă pentru a atrage investitori prin metode inteligente și va gândi facilități economice pentru aceste companii si angajații lor.” a explicat Stelian Dolha, candidatul PNL-USR-PLUS la conducerea Consiliului Județean Bistrita -Nasaud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu