Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alegeri de infarct : un candidat de primar din Bistrița-Năsăud a pierdut funcția la 2 voturi, un altul la 7 voturi diferență. Ce alte situații la limită au fost în județ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În câteva bătălii de la alegerile locale din Bistrița-Năsăud care tocmai s-au încheiat doar câteva voturi, uneori numărate pe degetele de la două mâini,  au făcut diferența între a fi sau nu fi primar timp de 4 ani. În mai toate aceste cazuri voturile nule ar fi făcut diferența.

S-a întâmplat la  Milaș acolo unde doar două voturi i-au separat pe cei doi candidați aflați în cursă:  IIosif Gabor, (PSD) primarul în funcție de aproape 30 de ani și Emil Bâcâin, candidatul liberal. Cele două voturi în plus i-au dat primarului PSD cel de-al 8-lea mandat si l-au lăsat acasă pe liberalul care e la a doua candidatură. Ciudat este că, potrivit procesului verbal al alegerilor locale (FOTO JOS) 22 de voturi pentru funcția de primar au fost considerate nule. Primarul cu 7 mandate în spate a câstigat Primaria Milaș cu doar 327 de voturi față de 325 ale contracandidatului de la PNL. La alegeri s-au prezentat 674 din cei 1006 localnici trecuți pe listele electorale permanente.

 Primar cu 193 de voturi 

Situație aproape identică a fost și la Miceștii de Câmpie: 7 voturi au făcut acolo diferența între a fi sau a nu fi primar. Și tot primarul în funcție, de data aceasta un liberal, Ioan Becan  a avut șansa de partea sa împotriva unui fost primar care si-a încheiat mandatul acum 4 ani : Dumitru Bendean, fost ALDE, actualmente Partidul Puterii Umaniste . Becan a obținut 193 de voturi, Bendean 186. Si aici voturile nule puteau face diferența într-o parte sau alta, pentru ca au fost 23. În competiția din Micești au mai concurat 3 candidați, unul independent.

Disputa de infarct la Sânmihaiul de Câmpie

Una dintre cele mai disputate lupte electorale a fost și cea de la Sânmihaiul de Câmpie, între un primar cu multe mandate, plecat din PNL în ALDE în 2014 odată cu ordonanța migrației, Ioan Mate, și candidatul PNL , Ioan Verjel. 25 de voturi au făcut diferența între cei doi, însă 38 de voturi au fost declarate nule. Mate a fost votat de 454 de oameni și liberalul Verjel de 429.

Diferențe mici între candidați s-au mai înregistrat în Chiuza, unde 30 de voturi au decis câștigătorul , pe actualul primar cu mai multe mandate, Grigore Bradea, contra unui candidat de la USR-PLUS, Traian Petru  Pavel. Și aici 22 de voturi au fost nule. Câștigătorul a avut 451 de voturi, candidatul USR-PLUS, 421.

Într-o singură comună candidații aflați umăr la umăr au șansa unui al doilea tur, după ce a fost declarat balotaj. E vorba de Rebra, unde actualul primar, Stefan Danci (PSD) si el cu multe mandate îîn spate a ieșit la egalitate perfectă de voturi cu liberalul Daniel Năstuță, fiecare cu câte 423 de voturi. Și aici au fost extrem de multe voturi nule: 49.

Duminică , 11 octombrie locuitori din Rebra sunt chemați sa voteze din nou.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu