Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Suspiciune de infectare cu tulpina Omicron în Bistrița: testul unui bărbat revenit din Olanda trimis pentru secvențiere la un laborator din București

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a cerut secvențiere pentru tulpina Omicron Institutului Cantacuzino în cazul unui probe a unui bărbat infectat cu Covid 19, care se află internat în Spitalul Județean de Urgență Bistrița . Este vorba de un bărbat de peste 50 de ani, revenit cu mașina, din Olanda împreună cu soția sa. La granița din vama Petea, soției bărbatului i s-a impus carantină  la domiciliu, pentru că venea dintr-o țară aflată în zona roșie și în plus nu era vaccinată, însă în mod absolut surprinzător în cazul soțului, aflat în aceeași situație vameșii nu au luat nicio măsură .

Pe drum cuplul de bistrițeni s-a simțit rău și odata ajunși în Bistrița s-ar fi dus direct la Spital. Testul a iesit pozitiv, iar după ce bărbatul a anunțat că a lucrat în Olanda cu persoane venite din Africa de Sud, DSP a hotărât să ceara secvențierea pentru Omicron si a trimis luni proba la un  Institut din București.  Potrivit directorului DSP dr Anca Andrițoiu ambii soți se află în izolare la Spitalul Judetean, sub tratament, în așteptarea rezultatului secvențierii: ” poate dura câteva zile, așa cum s-a întâmplat și în cazul sportivilor din Baia Mare reveniți din Africa de Sud”. Directorul DSP spune că e greu de înțeles ce s-a întâmplat în Vama Petea și cum a fost posibilă ca unuia dintre soți sa i se stabileasca  carantina si celuilalt nu si ca nu s-au făcut teste. ”Daca nu se pozitivau pe drum și nu veneua la spital, persoana circula fără restricții, infectat”.

Un sportiv bistrițean din lotul revenit din Africa de Sud a cerut în izolare, acasă la Bistrița

Un sportiv legitimat la Clubul de Rugby din Baia Mare, revenit cu lotul din Africa de Sud,  a carui test s-a pozitivat în timp ce se afla în izolare în Baia Mare a cerut DSP sa poata sa intre în izolare  la Bistrița, în condițiile în care soția sa ar astepta un copil. Si în cazul sportivului DSP asteaptă rezultatul secvențierii pentru Omicron pentru proba trimisa laboratorului din București.

 

 

 

Sursa foto: Antena 3

Share.

About Author

Lasă un comentariu