Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Referendumul pe justiție a fost validat astăzi de CCR . Cinci contestații respinse

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Curtea Constituțională a validat astăzi referendumul pntru justiție din 26 mai și a respins cinci contestații depuse împotriva acestuia, precizând că procedurile în ceea ce privește corectitudinea organizării  au fost respectate.

Contestațiile respinse au vizat printre altele și că au fost două întrebări pe buletinele de vot și nu una singură. Decizia de validare a referendumului consultativ a fost luat în unanimitate de judecătorii CCR, însă va ajunge în Monitorul Oficial abia după ce hotărârea Curții va fi prezentată în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.

Președintele Klaus Iohannis a salutat printr-un comunicat de presă validarea referendumului și a cerut transpunerea în legislație imediat a rezultatului: ” 6,5 milioane de români au spus „DA!” la referendumul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD și ALDE împotriva statului de drept.

Votul popular masiv dat pentru România europeană și democratică, în care justiția trebuie să rămână independentă, a fost o sancțiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislația penală și de a-i scăpa pe politicienii corupți de rigorile legii. Totodată, cetățenii au transmis clar actualei guvernări să renunțe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul Ordonanțelor de Urgență.

Președintele României atrage atenția că, pe 26 mai, cetățenii au respins categoric demagogia și discursul anti-european și anti-justiție susținut de PSD-ALDE. Coaliția de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opțiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR.

Președintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național, pe care l-a inițiat pentru a fi respectată pe deplin voința suverană a cetățenilor români în favoarea statului de drept și împotriva modificărilor de natură să afecteze independența sistemului judiciar, exprimată ferm și fără echivoc la referendum” spune președintele Iohannis intr-un comunicat de presă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu