Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Construcția anexelor gospodărești pentru exploatațiile agricole nu mai are nevoie de avize de la DSP și Protecția Mediului. Prevederea a fost votată azi de deputați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O propunere legislativă adoptată astăzi de Camera Deputaților prevede ca anexele gospodărești construite pentru exploatațiile agricole sa poată fi ridicate de aici înainte fără avizul de la Mediu, respectiv de la Directia de Sanatate Publică.

Practic atunci când se solicita autorizatie de construcție pentru asemenea construcții,  noua lege, daca va fi promulgată, prevede ca avizele de la directiile deconcentrate sa nu mai fie cerute, cu excepția situațiilor în care se impune evaluarea impactului asupra sănătății populației. Propunerea votată astăzi a fost inițiată de un parlamentar liberal și modifică legea 50/1991.

Modificari cu schepsis

Propunerea legislativă care  merge la promulgare, pentru că în acest caz Camera Deputaților era decizională, a fost respinsă inițial de Senat în 2020. Forma votată de Camera Deputaților are însă și câteva modificări în plus făcute în comisii, la inițiativa unor parlamentari UDMR Astfel sunt incluse în categoria celor care scapaă de autorizații de medu si DSP si alte lucrări, nu doar anexele:  „lucrări de cercetare şi de prospectare a
terenurilor – foraje şi excavări -, necesare în vederea efectuării studiilor geotehnice, exploatărilor de cariere, balastierelor, sondelor de gaze şi petrol, capacităților de producere a energiei electrice și a hidrogenului din surse regenerabile, precum şi altor exploatări” prevede proiectul adoptat.

Propunerea legislativă votată miercuri cu modificarile făcute în comisii o găsiți aici:

http://www.cdep.ro/comisii/administratie/pdf/2022/rp483_20.pdf

 

Sursa foto: www.caselemnbarat.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu